Cyber Security –Προστατευτείτε στην εποχή των smart devices

Cyber Security –Προστατευτείτε στην εποχή των smart devices

Η τεχνολογική εξέλιξη έχει προσθέσει το Internet of Things (IoT) στην καθημερινότητα μιας επιχείρησης. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει το IoT μπορείτε να έχετε καλύτερο έλεγχο, βελτιστοποίηση των διαδικασιών καθώς και αύξηση της παραγωγικότητας. Οι συσκευές IoT περιλαμβάνουν από έξυπνες τηλεοράσεις, κάμερες, μετρητές, tracking έως και συσκευές που βοηθούν την ανάλυση δεδομένων και πραγματοποίηση περίπλοκων διαδικασιών. Μια cyber security λύση θα είναι επιτακτική ανάγκη καθώς τα ανωτέρω θα βρίσκονται στο άμεσο μέλλον εντός των εγκαταστάσεων της πλειοψηφίας των επιχειρήσεων.

Μια νέα απειλή

Όσο το IoT θα ενσωματώνεται στη λειτουργία των εταιρειών, τόσο θα δημιουργούνται νέα τρωτά σημεία για το δίκτυο και τα δεδομένα της κάθε εταιρείας. Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των συσκευών που αλληλεπιδρούν και συνδέονται στο δίκτυο της επιχείρησης μέσω πρωτοκόλλων wifi, Bluetooth, BLE είναι ένα σημείο που χρήζει προσοχής. Οι συσκευές αυτές έχουν κατασκευαστεί με έμφαση στην λειτουργικότητα και την ευελιξία στη χρήση και όχι με έμφαση στην ασφάλεια τους. Συνεπώς φαίνονται «αθώες» ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να αποτελέσουν έναν εύκολο στόχο για οποιονδήποτε επιθυμεί να προσπελάσει τη δικτυακή σας ασφάλεια. Με τον τρόπο αυτόν μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα σας, τη λειτουργία της επιχείρησης σας, καθώς και να ζητήσει λύτρα ώστε να μην προκαλέσει κάποια βλάβη.

Managed Security Υπηρεσία Cyber of Things

Η ασφάλεια του IoT έγινε ευκολότερη από ποτέ με την υπηρεσία της Atrotech Cyber of Things – CYoT. Η υπηρεσία παρέχεται σε συνεργασία με μεγάλη εταιρεία cyber-security από το Ισραήλ. Συνδυάζει data science, big data analytics και machine learning, παρέχοντας τη δυνατότητα να ανιχνευθεί μια επίθεση σε πραγματικό χρόνο, πριν καν αποτελέσει πρόβλημα για την επιχείρηση σας. Το CYoT παρέχεται μέσω λογισμικού στο cloud και δεν απαιτεί ανθρώπινους πόρους και πολύωρες εκπαιδεύσεις στην κάθε εταιρεία. Η παρακολούθηση της υπηρεσίας πραγματοποιείται από τα Security Operations Centers της Atrotech και των συνεργατών, τα οποία είναι στελεχωμένα με έμπειρο προσωπικό σε 24×7/365.

Cloud Security Solution

Cyber of Things Security – Λειτουργία

Ο τρόπος λειτουργίας της υπηρεσίας περιγράφεται με τρία απλά βήματα:

  • Ανίχνευση των συσκευών που βρίσκονται εντός των εγκαταστάσεων σας και της περιμέτρου

Όλες οι συσκευές που εισέρχονται στην περιοχή προστασίας ανιχνεύονται σε πραγματικό χρόνο και γίνονται γνωστές στην εταιρεία σας. Έτσι γίνεται γνωστός ο τύπος της συσκευής οπότε χρησιμοποιείται στην ανάλυση των αλληλεπιδράσεων που κάνει με το δίκτυο σας

  • Ανάλυση της συμπεριφοράς και των αλληλεπιδράσεων μεταξύ των συσκευών και του δικτύου σας και αντιπαραβολή τους με διάφορα security μοντέλα

Χρησιμοποιώντας μια μοναδική και καινοτόμα data science προσέγγιση, αναγνωρίζουμε άμεσα τις απειλές από τις έξυπνες συσκευές στο περιβάλλον σας.

  • Αυτοματοποιημένη αντιμετώπιση της επίθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη

Η λύση CYoT ενεργοποιεί δικλείδες ασφαλείας και σταματάει την επίθεση μπλοκάροντας την κακόβουλη συσκευή.

 

Διαχείριση της πλατφόρμας security και reporting

Η υπηρεσία σας παρέχει τη δυνατότητα να έχετε ένα user-friendly  interface για τους τεχνικούς της εταιρείας σας. Ενημερώνεστε σε πραγματικό χρόνο για τις διάφορες βαθμίδες των απειλών που ανιχνεύονται, με δυνατότητα υλοποίησης ενεργειών κατά την κρίση σας. Επιπρόσθετα, με το interface μπορείτε να εντοπίσετε την τοποθεσία της συσκευής που αποτελεί κίνδυνο για την επιχείρηση σας. Υπάρχει δυνατότητα παραγωγής reports καθώς και integration με υφιστάμενα συστήματα σας. Με τη λύση μας μπορείτε να νιώσετε μεγαλύτερη ασφάλεια στη νέα εποχή του “Internet of Threats”. Συνδυάστε τη data security υπηρεσία με τις υπόλοιπες υπηρεσίες της Atrotech αναλόγως με τη δραστηριότητα σας https://www.atrotech.gr/solutions/ .